fietsfestival meer met beperking Den Haag logo
Live interview op Den Haag FM: Fietsen met uitdaging
7 augustus 2020
aandacht fietsfestival handicap lokale krant

Lokale krant bericht over 2700 km voor Bikeability NL festival

4 Augustus. Het beloofde weer een warme dag te worden. De zomer heeft als voordeel dat het al zo vroeg licht is. Dus 7 uur zat ik op de fiets, en half 10 genoot ik van een taartje in Maasland. Daar wachtte ik op het telefoontje. Robbert Roos, onderdeel van team Groot Rijswijk, belde me voor een telefonisch interview.

Twee dagen later, op donderdag 6 augustus lag ik op de deurmat. Het nieuwsbericht van Groot Rijswijk verraste me enorm. Het artikel was niet alleen een perfecte beschrijving van de 2700 km fietsuitdaging en het idee achter het Bikeability NL project. Het liet ook mooi zien dat ik, fysiek beperkt als gevolg van zuurstofgebrek tijdens mijn geboorte, een handicap niet zie als beperking, maar als uitdaging. Bovendien was het bericht niet te missen: het stond op de voorpagina van de krant.

Dit krantenbericht was het begin van een korte sneeuwbal. Van krant ging het initiatief naar de radio en werd uiteindelijk een video-interview.

Bikeability NL pers Groot Rijswijk augustus 2020
Aandacht Fietsfestival handicap geen beperking in Groot Rijswijk Dagblad